Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017

Therapeut onmisbaar bij ‘blended therapie’ tegen depressie

Jongeren over de combinatie van onlineen face-to-facebehandeling

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Drs. Roy De Vos, dr. Noor Tromp, Dr. Denise Bodden, Dr. Yvonne Stikkelbroek
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. R. de Vos, klinisch psycholoog en dr. N.B. Tromp, klinisch wetenschappelijk onderzoeker, Triversum Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Dr. Tromp tevens senior beleidsmedewerker, Parlan Jeugdhulp. Dr. D. Bodden, universitair docent, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit Nijmegen. Dr. Y. Stikkelbroek, klinisch psycholoog, wetenschappelijk onderzoeker, GGZ Oost Brabant, universitair docent Universiteit Utrecht. E: rdevos@triversum.nl.
Met dank aan de jongeren, hun ouders, de medewerkers van Triversum en specifiek de onderzoeksassistenten: Vera van den Hof, Maartje Marijnissen en Marieke van den Heuvel.

Samenvatting

Voor depressieve jongeren bestaat een combinatie van online- en face-to-facecontact met de therapeut. Maar werkt deze ‘blended vorm’ wel bij jongeren met ernstige depressie? Hoe gebruiken en beoordelen jongeren deze combinatie eigenlijk? Over welk deel zijn ze het meest tevreden? Een ding staat vast: de therapeut is een belangrijke schakel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen