Skip to main content
Top

2011 | OriginalPaper | Hoofdstuk

9 Theoretische en empirische onderbouwing van sociaal-psychiatrische begeleiding

Auteur : Bauke Koekkoek

Gepubliceerd in: Praktijkboek sociaal-psychiatrische begeleiding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Idealiter zijn behandelvormen in de gezondheidszorg onderbouwd door middel van theoretisch en empirisch onderzoek. Sociaal-psychiatrische begeleiding in het algemeen kan nog niet bogen op veel onderzoek, al verandert daar wel wat in. In dit hoofdstuk wordt een aantal relevante theorieën en empirische studies aangehaald die het in dit boek geschetste model van sociaal-psychiatrische begeleiding van een stevig fundament voorzien.
Literatuur
go back to reference Hodiamont e.a. (1986). Ziekte, ziekte-inzicht en ziektegedrag in het kader van de psychiatrie. Wat ouder artikel met een brede theoretische oriëntatie op het concept ziektegedrag, gevolgd door eigen empirische data. Hodiamont e.a. (1986). Ziekte, ziekte-inzicht en ziektegedrag in het kader van de psychiatrie. Wat ouder artikel met een brede theoretische oriëntatie op het concept ziektegedrag, gevolgd door eigen empirische data.
go back to reference Colijn e.a. (2009). Universele therapiefactoren. Hoofdstuk in het Leerboek psychotherapie van Colijn e.a. (red.), met een goede introductie in de algemene, universele of non-specifieke therapiefactoren. Colijn e.a. (2009). Universele therapiefactoren. Hoofdstuk in het Leerboek psychotherapie van Colijn e.a. (red.), met een goede introductie in de algemene, universele of non-specifieke therapiefactoren.
go back to reference Koekkoek, B. (2011). ‘Chronisch’ worden in de psychiatrie. Toegankelijke beschrijving van het model van chronisch ineffectieve interactie tussen patiënt en professional. Koekkoek, B. (2011). ‘Chronisch’ worden in de psychiatrie. Toegankelijke beschrijving van het model van chronisch ineffectieve interactie tussen patiënt en professional.
Metagegevens
Titel
9 Theoretische en empirische onderbouwing van sociaal-psychiatrische begeleiding
Auteur
Bauke Koekkoek
Copyright
2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9054-0_9