Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018

Theatraal communiceren in de zorg

De effectiviteit van de Veder Contact Methode

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Petra Boersma, Julia van Weert, Berno van Meijel, Rose-Marie Dröes
Belangrijke opmerkingen
Petra Boersma is als onderzoeker verbonden aan Hogeschool Inholland; zij promoveerde in oktober 2017 op een onderzoek naar de implementatie van persoonsgerichte communicatie met mensen met dementie (te downloaden via www.​proefschriftenve​rpleegkunde.​nl).
Julia van Weert is hoogleraar Gezondheidscommunicatie bij de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
Berno van Meijel is lector respectievelijk bijzonder hoogleraar ggz-verpleegkunde bij Hogeschool Inholland en de afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum.
Rose-Marie Dröes is hoogleraar Psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij de afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum.

Samenvatting

Stichting Theater Veder maakt al jaren school met een benadering die belevingsgerichte zorgmethoden in het contact met mensen met dementie combineert met theatrale elementen. De nieuwste vorm hiervan, de Veder Contact Methode, is nu onderzocht op effectiviteit en op de duurzaamheid van invoering in zorginstellingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Slaapvitaminen

Hartenkreet

Steeds kleiner

Kleinbeeld

Kleinbeeld