Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-07-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Neuropraxis 4/2019

The Origins of Musicality: Inspiratie voor de neurowetenschap

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 4/2019
Auteur:
Peter van Domburg

Samenvatting

Beschouwingen over muziek en hersenen zijn heel actueel, maar zelden wordt stilgestaan bij de vraag waaróm onze hersenen zo ‘gevoelig’ zijn voor muziek. Vooral deze vraag houdt de hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing bezig. Zijn inzet heeft geleid tot een internationaal multidisciplinair onderzoeksprogramma. De voorlopige resultaten van dit onderzoek zijn samengevat in een recent verschenen overzichtswerk The Origins of Musicality. Het is een doorwrochte verzameling van recent verworven wetenschappelijke inzichten, die uitnodigen tot een interpretatie en voorlopig antwoord op die voor de neurowetenschappen intrigerende vraag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Neuropraxis 4/2019 Naar de uitgave

EditorialNotes

Woorden vooraf