Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2006 | Uitgave 3/2006

Journal of Autism and Developmental Disorders 3/2006

The Gluten-Free, Casein-Free Diet In Autism: Results of A Preliminary Double Blind Clinical Trial

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 3/2006
Auteurs:
Jennifer Harrison Elder, Meena Shankar, Jonathan Shuster, Douglas Theriaque, Sylvia Burns, Lindsay Sherrill

Abstract

This study tested the efficacy of a gluten-free and casein-free (GFCF) diet in treating autism using a randomized, double blind repeated measures crossover design. The sample included 15 children aged 2–16 years with autism spectrum disorder. Data on autistic symptoms and urinary peptide levels were collected in the subjects’ homes over the 12 weeks that they were on the diet. Group data indicated no statistically significant findings even though several parents reported improvement in their children. Although preliminary, this study demonstrates how a controlled clinical trial of the GFCF diet can be conducted, and suggests directions for future research.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2006

Journal of Autism and Developmental Disorders 3/2006 Naar de uitgave

OriginalPaper

Ask the Editor

EditorialNotes

Editorial Preface