Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2020 | Het Dilemma | Uitgave 4/2020

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 4/2020

Terug naar rust, reinheid en regelmaat?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2020
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
In de woonvoorziening waar ik werk zijn we de laatste paar jaar druk bezig geweest om ons meer te richten op het welzijn van de bewoners. Dat was voor veel collega's van de 'oude stempel' niet eenvoudig. Rust, reinheid en regelmaat werden jarenlang heel belangrijk geacht voor mensen met dementie. Maar na scholing in persoonsgerichte zorg en gesprekken met de familie over de kwaliteit van leven van 'onze' bewoners, werden zelfs mijn meest argwanende collega's enthousiast. Omdat je de bewoners zag opbloeien. Maar nu heeft COVID-19 roet in het eten gegooid. Alle aandacht gaat uit naar zorg, hygiëne en besmetting voorkomen en ik heb het gevoel dat alle inspanningen voor niets zijn geweest. Wanneer ik probeer activiteiten op te pakken waaraan bewoners plezier beleven, word ik meteen op de vingers getikt. Ik neem COVID-19 niet serieus en breng bewoners en collega's in gevaar. Maar ik zie dat de bewoners tekortkomen. Wat kan ik doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Denkbeeld 4/2020 Naar de uitgave