Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Ten onrechte dement verklaard?

Mensen met een lichte verstandelijke beperking in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Hilke van Cuylenborg, Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Hilke van Cuylenborg is ouderenpsycholoog bij Middin en kenniskringlid van het lectoraat psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.
Frans Hoogeveen is hoofdredacteur van Denkbeeld. Hij is werkzaam als lector psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool en als psycholoog in de dementiezorg bij Florence

Samenvatting

Mensen met dementie in het verpleeghuis vormen een gevarieerde groep qua levensgeschiedenis, leeftijd, type dementie en verloop van de ziekte. In bepaalde gevallen kunnen er twijfels ontstaan over de juistheid van de diagnose. Bij sommige mensen blijkt dan sprake van een reeds lang bestaande maar niet eerder gesignaleerde verstandelijke beperking. Wat staat ons in zo’n geval te doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave