Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Uitgave 4/2013

Tandartspraktijk 4/2013

Telescoopkronen van titanium

Betaalbare Overkappingsprothese Zonder Implantaten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2013
Auteurs:
dr. Hans van Pelt, Harrie van den Broek, Fred, Annemarie Ribôt
Belangrijke opmerkingen
is eigenaar-directeur van het Tandtechnisch Laboratorium Sips in Oosterhout.
is tandarts-prosthodontist en hoofdredacteur van TP.
Een groot prothetisch probleem is de behandeling van de bijna onbetande bovenkaak tegenover een volledig betande onderkaak. Wanneer de bovenkaak onbetand is en er sprake is van ernstige resorptie zijn implantaten alleen mogelijk na opbouw van de kaak met bot. Daarvoor moeten dan de resterende elementen worden opgeofferd. De overkappingsprothese op telescoopkronen biedt uitkomst en het toepassen van gefreesd titanium in plaats van gegoten edelmetaal maakt deze oplossing weer betaalbaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Tandartspraktijk 4/2013 Naar de uitgave

Gewone- En Ongewone Patiënten

Tandvleespigmentaties: Altijd Verwijderen?