Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Telemedicine als belangrijk focus voor innovatie in de huisartspraktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteur:
Dr. H. C. P. M. van Weert
Belangrijke opmerkingen
Huisarts, afdeling Huisartsgeneeskunde AMC/UvA, Amsterdam

Samenvatting

Introductie van nieuwe diensten vereist nauwkeurige afstemming tussen alle gebruikers. Vooral als telemedicine wordt ingezet om chronisch zieken te monitoren, leidt dit tot veranderingen van zorgorganisatie. Patiënten kunnen veel gemakkelijker, sneller en op ieder moment een beroep doen op de zorg en zijn vaak beter op de hoogte van hun ziekte dan in het klassieke zorgmodel. Behalve tot een centralere rol van de patiënt leidt telemedicine mogelijk ook tot een veranderende rol van de betrokken medische disciplines: verpleegkundigen, huisartsen en specialisten. Telemedicine heeft de laatste twee decennia enorm aan toepassingen gewonnen. Achtereenvolgens worden telecardiologie, telepulmonologie en teledermatologie besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave