Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

20-04-2016 | Uitgave 3/2016

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie 3/2016

Teledermatologie binnen Nederlandse verpleeghuizen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Satish F. K. Lubeek, Roland J. M. Mommers, Eric R. van der Geer, Peter C. M. van de Kerkhof, Marie-Jeanne (Rianne) P. Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
Electronisch supplementair materiaal De online versie van dit artikel (doi:10.​1007/​s12439-016-0177-1) bevat elektronisch aanvullend materiaal toegankelijk voor daartoe geautoriseerde gebruikers.

Samenvatting

Huidproblemen komen veel voor binnen de verpleeghuispopulatie en ze kunnen een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van leven hebben. Als digitale consultatiemogelijkheid op afstand kan teledermatologie verschillende voordelen bieden binnen deze kwetsbare populatie. In dit overzichtsartikel geven wij een uiteenzetting van verschillende aspecten rondom teledermatologie, in het bijzonder binnen de verpleeghuispopulatie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat teledermatologie een kostenefficiënte en eenvoudige consultatiemogelijkheid is, die ziekenhuisbezoek aanzienlijk kan beperken. Toch wordt teledermatologie door verschillende factoren slechts in een beperkt aantal Nederlandse verpleeghuizen in de dagelijkse praktijk gebruikt. Om een teledermatologisch consult optimaal te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke logistieke, juridische en financiële randvoorwaarden van belang. Teledermatologie kan veel bieden binnen de verpleeghuispopulatie en we hopen dan ook dat dit in toenemende mate toegepast zal worden in de dagelijkse praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie bestrijkt het brede wetenschapsgebied van de gerontologie en geriatrie in al zijn facetten, met bijdragen uit de biologische, medische, psychologische en sociale wetenschappen. Bovendien wordt aandacht besteed aan de noodzakelijke wisselwerking tussen gerontologie en geriatrie.

Extra materiaal
Alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie 3/2016 Naar de uitgave

Signalementen

Signalementen