Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Uitgave 7/2015

GZ - Psychologie 7/2015

‘Te weinig onderzoeksbevindingen vinden een weg naar de behandelpraktijk’

Interview Ingmar Franken, hoogleraar Klinische psychologie

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2015
Auteur:
Diana en Veld
Belangrijke opmerkingen
Diana de Veld, Wetenschapsjournalist

Samenvatting

‘Neurobiologisch onderzoek kan van grote meerwaarde zijn voor de behandeling van patiënten. Maar dan moeten veelbelovende onderzoeksbevindingen wel een weg naar de behandelpraktijk vinden en gebeurt te weinig.’ Dat zegt Ingmar Franken, hoogleraar Klinische psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Op 10 december spreekt hij daarover op het Jaarsymposium Verslaving, een congres over de laatste wetenschappelijke bevindingen in verslavingsonderzoek en over de behandeltoepassingen daarvan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

GZ - Psychologie 7/2015 Naar de uitgave