Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 3/2014

01-06-2014 | Journaal

Te veel zout verhoogt de kans op een hartaanval

Auteur: Annette van Vliet

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 3/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Voor het eerst hebben Nederlandse onderzoekers een verband aangetoond tussen een langdurig hogere zoutinname, overbelasting van het hart en een verhoogd risico op het krijgen van een hartaanval. Vooral mensen met een verhoogd risico kunnen hun risico verlagen door minder zout te eten.
Literatuur
1.
go back to reference Joosten MM, et al. Sodium Excretion and Risk of Developing Coronary Heart Disease. Circulation 2014;129:1121-8.PubMedCrossRef Joosten MM, et al. Sodium Excretion and Risk of Developing Coronary Heart Disease. Circulation 2014;129:1121-8.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Te veel zout verhoogt de kans op een hartaanval
Auteur
Annette van Vliet
Publicatiedatum
01-06-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 3/2014
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-014-0041-0

Andere artikelen Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

weet je dit?

Antwoorden