Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2012 | Original Paper | Uitgave 7/2012

Journal of Autism and Developmental Disorders 7/2012

Taste Identification in Adults with Autism Spectrum Conditions

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 7/2012
Auteurs:
T. Tavassoli, S. Baron-Cohen
Belangrijke opmerkingen
This work was conducted in association with the NIHR CLAHRC for Cambridgeshire and Peterborough NHS Foundation Trust.

Abstract

Sensory issues are widely reported in Autism Spectrum Conditions (ASC). Since taste perception is one of the least studied senses in ASC we explored taste identification in adults with ASC (12 males, 11 females) compared to control participants (14 males, 12 females). ‘Taste strips’ were used to measure taste identification overall, as well as bitter, sour, sweet and salty tastes. Results revealed lower taste scores overall in the ASC group, as well as for bitter, sour and sweet tastes. Salty taste scores did not differ between the groups. Examining error types showed that adults with ASC more often misidentified a taste as salty or as no taste. Future studies should investigate underlying mechanisms of taste identification difficulties in ASC.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2012

Journal of Autism and Developmental Disorders 7/2012 Naar de uitgave