Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Gewone- En Ongewone Patiënten | Uitgave 4/2013

Tandartspraktijk 4/2013

Tandvleespigmentaties: Altijd Verwijderen?

Verwijzing Naar De Kaakchirurg Is Geïndiceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2013
Auteur:
Prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. In deze rubriek bespreekt Van der Waal één of meer patiënten met een soms gangbare en soms ook meer zeldzame aandoening van mond of kaak. Eventuele reacties of vragen zijn welkom.
Een 35-jarige gezonde vrouw wordt door haar tandarts verwezen in verband met bruine pigmentaties van het tandvlees buccaal van de elementen 11 en 21 (afbeelding 1). Patiënte weet zich niet te herinneren hoe lang de plekjes al aanwezig zijn, maar heeft de indruk dat de pigmentatie ter plaatse van 11 recent iets in omvang is toegenomen. Elders in de mond worden geen pigmentaties aangetroffen, behalve enkele kleine vlekvormige pigmentaties op de onderlip (afbeelding 2). Wat is hier aan de hand?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Tandartspraktijk 4/2013 Naar de uitgave

OriginalPaper

Kroonrand in zicht