Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2020 | Kennistoets | Uitgave 8/2020

Directe en snelle oplossingen voor dagelijkse problemen
Tandartspraktijk 8/2020

Tandtechniek voor dummy’s

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2020
Auteur:
Guus van den Bosch
Belangrijke opmerkingen
Guus van den Bosch (RU Utrecht, 1985) heeft samen met zijn vrouw Josje Bode en twee jonge collega’s een groepspraktijk in Numansdorp (Z-H). Naast de reguliere tandheelkunde houdt hij zich twee dagen per week bezig met restauratieve tandheelkunde, met een speciale voorliefde voor non-invasieve composiettechnieken.
Tandtechniek definitieve etsbruggen in dit artikel:
Kwalident Dental Studio.

Samenvatting

In de dagelijkse praktijk ontstaat soms een situatie waarbij ondanks mooie protocollen en nauwkeurige behandelplanning, onverwacht toch een uitneembare noodvoorziening gewenst is. Er moet dan een snelle oplossing gevonden worden om bijvoorbeeld een ontstaan diasteem tijdelijk te sluiten. In dit artikel wordt een methode beschreven waarbij je in 20 minuten, aan de stoel, een noodplaatje kunt vervaardigen. De gebruikte materialen zijn in elke praktijk standaard aanwezig en de pasvorm van zo’n noodplaatje is vaak superieur.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Tandartspraktijk 8/2020 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Sportieve tandarts

Heynick’s hoek

Pest, Pulpa en Paniek