Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013

Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Een nieuwe discipline

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2013
Auteurs:
Paul Goedegebuure, dr. Aarnoud Hoekema
Belangrijke opmerkingen
Paul Goedegebuure is tandtechnicus en eigenaar van Goedegebuure Tandtechniek
dr. Aarnoud Hoekema studeerde na zijn opleiding tot tandarts (RUG, 2001) geneeskunde (RUG, 2010). Hij is thans als MKAchirurg verbonden aan het Tjongerschans ziekenhuis Heerenveen en aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Diagnostiek en behandeling van snurken en het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitermate multidisciplinaire ‘tak van sport’. Hierbij is ook een prominente rol weggelegd voor de tandarts. ‘Snurkproblemen’ werden van oudsher vooral door KNO-artsen behandeld. Longartsen waren daarentegen minder geïnteresseerd in het snurken en richten zich vooral op de behandeling van slaapapneu. Daarin is de afgelopen jaren verandering gekomen: de tandarts kan deel uitmaken van het behandelteam.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Blaren in de mond

Report

Empathie

OriginalPaper

Optimaal composiet