Skip to main content
main-content
Top

11-08-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Zaak Achmea tegen tandartsen is uitgesteld

Het hoger beroep over betalingen die Achmea bij tandartsen wil terugvorderen, is uitgesteld tot 12 september. Dit meldt de VvAA, ledenorganisatie voor zorgprofessionals, die tweehonderd tandartsen in de zaak juridisch bijstaat.

Achmea maakte in 2014 bekend onrechtmatige declaraties bij meer dan duizend tandartsen terug te gaan vorderen. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo’n 4 miljoen euro dat tandartsen over een periode van drie jaar ten onrechte hebben gedeclareerd. Te denken valt aan bijvoorbeeld het apart declareren van het aanbrengen van een beschermlaag bij een tand of kies, terwijl de tandarts de beschermlaag al in rekening heeft gebracht bij de declaratie van een reparatie aan kies of tand.

Zo'n tweehonderd tandartsen zijn de juridische strijd met de verzekeraar aangegaan, met hulp van de rechtsbijstand van de VvAA. Dit heeft geleid tot een langdurig traject waarin Achmea in 2015 volgens de VvAA op de vingers werd getikt en op alle punten in het ongelijk werd gesteld. Hierop stelde de verzekeraar hoger beroep tegen de uitspraak in. De beslissing daarover zou op 1 augustus bekend worden gemaakt, maar is uitgesteld tot 12 september.

Onvoldoende onderbouwd

Inzet van de procedure is met name het verbod op de behandelcombinatie V21-V60 (met terugwerkende kracht) en de zorgvuldigheid waarmee Achmea de controle heeft uitgevoerd. Volgens de VvAA was het voor de tandartsen onvoldoende duidelijk dat de behandelcombinatie vóór 8 mei 2013 niet was toegestaan. Achmea zou haar vordering(en) onvoldoende onderbouwd hebben en moet terecht worden gewezen, vindt de VvAA.

Bron: Skipr.nl


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.