Skip to main content
main-content
Top

04-04-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Videogame oplossing voor angst bij de tandarts?

Wetenschappers van de TU Delft hebben een oplossing bedacht voor wie bang is voor de tandarts: bange patiënten krijgen een speciale bril op waarmee ze computerspelletjes kunnen spelen en zo hun gedachten kunnen verzetten.

De patiënt krijgt een virtual reality-bril op, waardoor hij behalve het spelletje zelf niets anders meer ziet. Hierdoor houdt hij of zij minder rekening met de pijn en het ongemak. Daarnaast krijgt de patiënt een controller in handen en kan hij aan de slag in een speciaal ontwikkeld spelletje.

"Het spel is zo gemaakt dat er niet al te grote verrassingen in zitten en dat het heel snel aan te leren is", zegt wetenschapper Rafael Bidarra (TU Delft). "Het spel is afleidend genoeg om het ongemak te onderdrukken, maar is niet zo moeilijk zodat ook communiceren met de tandarts nog lukt."


Bron: deredactie.be

Aanbevolen

2015 | Boek

Nooit meer angst bij de tandarts

Een zelfhulpboek om tandartsangst te overwinnen

Ongeacht de luxe fauteuils, het gezoem bij het boren en de snel werkende verdovingspuiten, blijkt nog altijd dat veertig procent van de bevolking te menen dat ze bang voor een tandartsbehandeling is. Het is dan ook geen toeval dat tandartsangst bo

 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.