Skip to main content
main-content
Top

21-01-2019 | Tandheelkunde | Nieuws

VGZ laat patiënt van tandarts in de kou staan

Zorgverzekeraar VGZ heeft in Nederland zo weinig tandartsen-implantologen gecontracteerd, dat patiënten die een implantaat of klikgebit nodig hebben soms niet eens in hun eigen provincie terechtkunnen. Dat stelt brancheorganisatie Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT). Daarmee voldoet de zorgverzekeraar volgens ANT niet aan zijn zorgplicht.


“Als patiënten naar een niet-gecontracteerde implantoloog gaan, kunnen patiënten achteraf geconfronteerd worden met een niet betaalde rekening die kan oplopen tot honderden euro’s, ondanks dat de behandeling onder de basisverzekering valt”, aldus de tandartsorganisatie.

Volgens de organisatie gaat het vaak om kwetsbare ouderen die een klikgebit nodig hebben of dat moeten vervangen.

ANT zegt een brandbrief te hebben gestuurd naar VGZ. Een woordvoerder van de zorgverzekeraar zegt niet bekend te zijn met de inhoud hiervan en kon nog geen reactie geven.

Bron: Skipr / ANP

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten