Skip to main content
main-content
Top

27-09-2018 | Tandheelkunde | E-learning

Tongziekten

Geaccrediteerd tot:
23-09-2021
Punten:
2
Geaccrediteerd door:
Kwaliteitsregister tandartsen, Q-keurmerk

Deze cursus bevat kennis waarmee de tandarts afwijkingen van de tong kan herkennen. De tandarts is bij uitstek de expert waar het afwijkingen van de tong betreft. Bij veel van de in deze cursus te bespreken tongafwijkingen zal de tandarts zelf in staat zijn de diagnose te stellen en, waar nodig, de behandeling of controle op zich te nemen. Vanzelfsprekend zijn er ook tongafwijkingen waarbij de tandarts vooral voor de behandeling een beroep zal moeten doen op een specialist. Eigenlijk in alle gevallen betreft dat de mond, kaak- en aangezichtschirurg (MKA-chirurg).

Tandartsen zullen meestal goed in staat zijn om hun patiënten met mond- of tongafwijkingen adequaat te informeren. In deze cursus is er voor gekozen om alleen bij de min of meer tot de tong beperkte afwijkingen beknopte patiënteninformatie op te nemen. Naast mondelinge uitleg aan de patiënt is een tevens uitgeprinte tekst de meest ideale voorlichtingsvorm.

Leerdoelen
Over de auteur
Accreditatie

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

E-learning Tongziekten