Skip to main content
main-content
Top

21-06-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Tandartsen en orthopeden eens over antibiotica

Patiënten die een gewrichtsprothese hebben en een mond- of tandheelkundige ingreep ondergaan, hoeven geen antibiotische profylaxe te krijgen om een infectie aan de prothese te voorkomen. Dit is de belangrijkste boodschap van een richtlijn die orthopeden en tandartsen gezamenlijk hebben opgesteld.

 Bron: Medisch Contact

Check Richtlijnendatabase:  Richtlijn Antibioticaprofylaxe bij tandheelkundige ingrepen bij patiënten met een gewrichtsprothese

Gerelateerd

Aanbevolen

01-06-2016 | Feedback post | Uitgave 5/2016

Nieuwe richtlijn kunstgewrichten

De afgelopen jaren zijn mij bij herhaling vragen gesteld over de behandeling van patiënten met kunstgewrichten. Een enkele wil ik memoreren omdat de vragen een probleem aan de orde stellen dat zal blijven terugkeren, ondanks de nieuwe, op brede …

Aanbevolen

2016 | wo | Boek

Antibiotica en infecties

Antibiotica in de tandheelkundige praktijk

Het duel tussen antimicrobiële middelen en micro-organismen is er één dat al jaren de wetenschap bezighoudt. Hierover werd in de zestiger jaren van de vorige eeuw nog gezegd dat: 'in 2000 er geen infectieziekten meer zijn'. 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.