Skip to main content
main-content
Top

19-02-2021 | Tandheelkunde | Nieuws

Poetsen met je smartphone


Het gebruik van een poets-app op de mobiele telefoon helpt. Dat concluderen Homa Farhadifard et al. in British Dental Journal. De groep onderzocht 120 personen in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar.

Alle proefpersonen droegen vaste orthodontische apparatuur. In de groep kregen zestig personen (controlegroep) een mondelinge poetsinstructie, de andere zestig personen (interventiegroep) kregen dezelfde instructie maar werden daarnaast verzocht gebruik te maken van de Brush DJ smartphone app.

Na verloop van 12 weken bleek de interventiegroep een significant schonere mond te hebben dan de controlegroep. De onderzoekers concluderen dat het gebruik van poets-app door jongvolwassenen die orthodontisch behandeld worden een belangrijke  bijdrage kan leveren aan de mondgezondheid.

(…)

Lees het artikel Orthodontic patients’ oral hygiene compliance by utilizing a smartphone application (Brush DJ): a randomized clinical trial in British Dental Journal.

Bron: British Dental Journal (BDJ)
Beeld: © KatarzynaBialasiewicz / iStock & © CentralITAlliance / Getty Images / iStock


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Beeldrechten