Skip to main content
Top

11-12-2018 | Tandheelkunde | Nieuws

Onderzoek 3D printen in de prothetische tandheelkunde

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

ACTA-promovenda Nawal Alharbi (sectie Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde) promoveerde onlangs cum laude op haar onderzoek naar de integratie van 3D-printen binnen de tandprothethiek.

De huidige vooruitgang in computerondersteund ontwerpen / computerondersteunde productie (CAD/CAM) biedt mogelijkheden in het vakgebied van de prothetische tandheelkunde. Met haar onderzoek legt Alharbi het verband tussen wetenschappelijke inzichten en klinische toepassingen van aanvullende productietechnieken op het gebied van prothetische tandheelkunde. Ze toonde onder andere aan dat verschillende factoren zoals: de bouwrichting, de ondersteuningsconfiguratie en de gebruikte techniek, de ruimtelijke nauwkeurigheid van de geprinte volledig dekkende gebitsrestauraties beïnvloeden.

Nawal Alharbi promoveerde op 14 november cum laude op haar proefschrift Integration of Three Dimensional (3D) Printing in Prosthodontics. Het predicaat cum laude wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen toegekend aan een proefschrift van uitzonderlijk hoog niveau.

Promotoren: prof. dr. D. Wismeijer en copromotor dr. R. Osman

Bron: Acta

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.