Skip to main content
main-content
Top

03-03-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

NZa maakt per 1 maart een aantal nieuwe combinaties met J80 mogelijk

1 maart is de nieuwe NZa tariefbeschikking tandheelkundige zorg ingegaan, met daarin opgenomen een aantal nieuwe combinaties met prestatie J80 (twee implantaten in de onderkaak voor een implantaatgedragen kunstgebit).


Bij prestaties J06, J07 en J15 is nu opgenomen dat deze ook in combinatie met J80 gedeclareerd kunnen worden. Daarnaast is bij prestatie J12 opgenomen dat deze niet in combinatie met J80 gedeclareerd kan worden.

De NZa heeft op basis van deze wijzigingen een nieuwe beleidsregel (BR/CU-7164) en een nieuwe tariefbeschikking (TB/CU-7135-04) vastgesteld die per 1 maart 2016 gelden.

De toelichting is aangepast (vetgedrukt de wijzigingen):

J06 - Vrijleggen foramen mentale
Uitsluitend t.b.v. chirurgische correctie van de uittredeplaats van de nervus mentalis, per kaakhelft. Uitsluitend in rekening te brengen in combinatie met J20 en/of J80.

J07 - Toeslag kosten boren voor eenmalig gebruik
Kunnen tegen kostprijs, onder vermelding van het batchnummer, in rekening worden gebracht. Alleen in combinatie met de codes J11, J20, J27, J80 in rekening te brengen.

J12 - Kaakverbreding en/of verhoging in frontregio of eerste kaakhelft
Aanbrengen van autoloog bot en/of botvervangend materiaal incl. het aanbrengen van een membraan. Het betreft een zelfstandige verrichting in een aparte zitting die niet in combinatie met J20 en/of J80 kan worden uitgevoerd. Kan in combinatie met J09, J10 en/of J11 in rekening worden gebracht.

J15 - Kaakverbreding en/of verhoging in frontregio of eerste kaakhelft
Uitsluitend in rekening te brengen in combinatie met J20 en/of J80. Niet in combinatie met J12 of J13 t.b.v. dezelfde implantaatbehandeling in rekening te brengen.

Bron: NZa, ANT, KNMT

Gerelateerd

 

Aanbevolen

2008 | wo | Boek

Orale implantaten in de algemene praktijk

Orale implantaten zijn niet meer weg te denken uit de mondzorg. Toch heeft het lang geduurd voordat het implantaat zijn weg vond in de geneeskunde. De opmars begon in de orale geneeskunde. Implantaten werden daarna steeds vaker toegepast bij amput

Aanbevolen

01-09-2015 | Web-TV on demand | E-learning

Praktijkvoering voor tandartsen

Veel tandartspraktijken worden steeds groter. En meer stoelen is meer personeel én een complexer praktijkmanagement. Er komt van alles bij kijken waar u misschien in eerste instantie niet op gerekend had, niet alleen het managen van personeel, maar ook: met welke wet- en regelgeving heeft u dan te maken?

Onze productaanbevelingen

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten