Skip to main content
main-content
Top

Nieuw programma suïcidepreventie en afhandeling suïcide op het spoor

Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt door voor de trein te springen is gestegen. Volgens ProRail maakten in 2015 223 mensen op deze manier een eind aan hun leven; een jaar eerder waren dat er 192. Dit meldt NOS.nl.


Prorail heeft onlangs een nieuw programma 'Suïcidepreventie, afhandeling en nazorg op het spoor 2017-20201' aangeboden. Sharon Dijkstra (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) heeft nu besloten hiervoor circa €14 miljoen ter beschikking te stellen.

Naar de download 'Kamerbrief over nieuw programma suïcidepreventie en afhandeling suïcide op het spoor'

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2016 | Boek

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ

Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk richt zich primair op wat je als hulpverlener moet doen: welke vragen stel je, hoe stel je ze, wanneer en aan wie, hoe zorg je voor continuïteit, waar moet je op letten enzovoort.


Aanbevolen

19-04-2016 | Psychologie | E-learning

Suïcidepreventie in de praktijk

Ad Kerkhof en Bert van Luyn discussiëren in een aantal videofragmenten over suïcidepreventie in de praktijk aan de hand van vier casus en drie stellingen.


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten