Skip to main content
Top

13-03-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Minder administratie bij aanvraag machtigingen mondzorg

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Het aanvragen van machtigingen bij de zorgverzekeraar voor een aantal mondzorg behandelingen veroorzaakt vanaf vandaag minder administratieve lasten voor zorgaanbieders. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen zorgverzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), VECOZO en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).

Machtigingenportaal

De vermindering van de administratieve lasten komt door belangrijke verbeteringen bij het aanvragen  van een machtiging via het Machtigingenportaal, waar alle zorgverzekeraars uniforme aanvraagformulieren hebben voor mondzorg. Aan die formulieren zijn zogenoemde juistheid- en volledigheidscontroles (JVC’s ) toegevoegd. Deze JVC’s zorgen er voor dat zorgaanbieders geen onvolledige en onjuiste aanvragen kunnen aanleveren bij de zorgverzekeraar. 

Het Machtigingenportaal geeft een real-time terugkoppeling over bijvoorbeeld een onjuist aangevraagde combinatie van prestaties. Hierdoor is er minder vaak correctie van een aanvraag nodig. Dat scheelt zorgaanbieder en zorgverzekeraar veel tijd en zorgt voor minder administratieve lasten. Daarnaast leidt het ook tot een snellere terugkoppeling naar de verzekerde.

Wijzigingen in de machtigingen

De wijzigingen in de machtigingen hebben betrekking op implantaten in de edentate bovenkaak, implantaten in de edentate onderkaak en het repareren of opvullen van een klikgebit. Meer informatie over de verbeteringen van de machtigingen voor mondzorg staat op de website van VECOZO, de site van de KNMT en bij de zorgverzekeraars.

Bron: Zorgverkeraars Nederland

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

01-10-2016 | Redactioneel

De overheid bepaalt de regels

Onlangs zijn de VVAA en de Consumentenbond eendrachtig een grootschalig onderzoek gestart naar de voorwaarden zoals die zijn opgenomen in zorgcontracten.


Aanbevolen

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

De tandartsassistent verzorgt de administratie

Bij het uitvoeren van administratieve taken krijgt de tandartsassistent te maken met de Nederlandse wet- en regelgeving. Het gaat daarbij over regels die bepalen wanneer en waarvoor een rekening naar de patiënt mag worden gestuurd en wanneer …share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.