Skip to main content
main-content
Top

02-02-2018 | Tandheelkunde | Nieuws

Leger des Heils tekent voor mobiele mondzorg

Eind januari hebben Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de mondzorg aan kwetsbare ouderen, (ex-) verslaafden, psychiatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking en anderen die zijn aangewezen op steun van het Leger des Heils. 


Het Leger des Heils heeft in Almere, Maarssen, Rotterdam en Baarn eigen verpleeghuizen. Fresh Unieke Mondzorg verleent (mobiele) mondzorg en zorgt er verder voor dat de instellingen aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van mondzorg voldoen.

Tevens richten de organisaties zich op de mondzorg van mensen in inloopcentra en opvangcentra van het Leger des Heils. Daar komen veel (ex)verslaafden, psychiatrische patiënten en mensen die alles zijn kwijtgeraakt en geen uitweg meer zien.

Het gaat in eerste instantie vooral om de patiënten met mondproblemen pijnvrij te houden, maar daarnaast is het de doelstelling om ze weer een toonbaar gebit te geven. 

De zorg wordt daar waar mogelijk bekostigd uit reguliere vergoedingen en subsidies, maar deels ook uit sponsoring van Fresh Unieke Mondzorg en dentale bedrijven.

De samenwerking tussen Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils is voor onbepaalde tijd. Beide organisaties werken vanuit de gedachte dat iedereen in Nederland een goede mondzorg dient te krijgen, ook mensen aan de zelfkant van de samenleving die op een bepaald moment niet (meer) in staat zijn hun eigen zorg te regelen. Het doel is dat ze zelf weer de regie over hun eigen leven nemen, en dus ook over hun mondzorg.

Bron: Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils

Aanbevolen

2016 | wo | Boek

Het tandheelkundig jaar 2017

Het tandheelkundig jaar 2017 biedt een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in de tandheelkunde. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, beschreven door een keur van gezaghebbende Vlaamse en Nederlandse auteurs.


Aanbevolen

18-11-2014 | Web-TV on demand | E-learning

Mondziekten; een update

Deze web-tv is een opname van de nascholingscursus mondziekten; een update welke eind 2014 op diverse plekken in Nederland door Bohn Stafleu van Loghum is georganiseerd. U kunt de web-tv on-demand bekijken wanneer het u uitkomt.


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Beeldrechten