Skip to main content
main-content
Top

08-01-2021 | Tandheelkunde | Nieuws

Kwart Nederlanders niet naar tandarts door corona

Een kwart van de bevolking is sinds het begin van de pandemie niet naar de tandarts geweest uit angst voor besmetting. “Je gebit laten controleren is nu juist belangrijk, zegt tandarts Wolter Brands, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT). “Een goede mondgezondheid zorgt voor een betere algemene gezondheid en dus een hogere weerstand mocht iemand besmet raken met het virus”, vertelt hij in het AD.

Onderzoek van Independer, uitgevoerd door Panel Inzicht, wijst uit dat mensen de tandarts momenteel liever mijden. Vooral in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar slaan mensen het bezoek over. Een vijfde van de ondervraagden in de groep wil wachten tot een aanzienlijk deel van de bevolking is ingeënt.

Volgens Brands kunnen mensen gerust naar hun tandarts, omdat die een goed protocol hanteert. De tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en kaakchirurgen dragen bijvoorbeeld mondmaskers en gezichtsschermen. Ook krijgen patiënten een spoeling met waterstofperoxide als de kans aanwezig is dat er aerosolen vrijkomen.

Bron: AD
 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Beeldrechten