Skip to main content
main-content
Top

30-07-2018 | Tandheelkunde | E-learning

Kaakchirurgie bij kinderen en adolescenten

Auteur:
J.A. Baart
Geschatte tijdsduur:
2uur 35min
Geaccrediteerd tot:
26-07-2020
Punten:
3
Geaccrediteerd door:
Kwaliteitsregister tandartsen

De helft van de 5-jarige kinderen in Nederland heeft een gaaf en volledig melkgebit. De andere helft heeft gaatjes of mist gebitselementen. Daarnaast worden ontwikkelingsstoornissen manifest in de loop der jaren, vooral bij het wisselen van melkelementen en de doorbraak van de blijvende molaren. Sommige afwijkingen behoeven een behandeling. Kaakchirurgische ingrepen bij kinderen zijn betrekkelijk zeldzaam, gelukkig maar. Lang niet alle afwijkingen moeten door de MKA-chirurg in het ziekenhuis worden behandeld. Heel veel kan in de algemene praktijk worden gemonitord of behandeld.

In deze cursus is er aandacht voor ontwikkelingsstoornissen zoals van het bovenlipbandje en het tongbandje, maar ook voor doorbraakstoornissen en overtallige gebitselementen. Daarnaast worden ontstekingen, gebitstrauma en autotransplantaties besproken.

Accreditatie
Leerdoelen

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kaakchirurgie bij kinderen en adolescenten