Skip to main content
Top

20-10-2021 | Tandheelkunde | Nieuws

Intensieve samenwerking tussen de drie opleidingen Tandheelkunde

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Langzaam sijpelt het tekort aan tandartsen ook door bij de tandheelkundige opleidingen in Amsterdam, Groningen en Nijmegen. De opleidingen hadden het al lastig om ervaren docenten te vinden, maar dat wordt steeds moeilijker. Daarom hebben het UMCG, het Radboudumc en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) afspraken gemaakt om intensiever samen te werken om daarmee de kwaliteit van de opleidingen te versterken.

De drie opleidingen werkten al gezamenlijk aan een wervingscampagne voor docenten om ervaren tandartsen te werven voor een functie als docent aan een van de drie opleidingen. Er zijn nu ook afspraken gemaakt om de samenwerking nog verder uit te bouwen. Het onderwijs bij de afzonderlijke opleidingen wordt nu zoveel mogelijk afgestemd, zodat uitwisseling van onderwijs, studenten en docenten op deelgebieden mogelijk is.

Deze samenwerkingsintentie is min of meer uit noodzaak ontstaan om de beperkte middelen waarmee de opleidingen kampen zo efficiënt mogelijk in te zetten en te gebruiken. Te denken valt daarbij aan het gezamenlijk ontwikkelen van onderwijs en onderwijsplatformen, waarbij elke universiteit de eigen expertise ook beschikbaar stelt aan de anderen, en het delen van leerstoelen.

Het Samenwerkingsproject Opleidingen Tandheelkunde Nederland is inmiddels van start gegaan en de komende periode zal deze verdere samenwerking verder worden uitgerold.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail