Skip to main content
main-content
Top

31-08-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Hugo de Bruyn benoemd tot afdelingshoofd Tandheelkunde Radboudumc

Per 1 oktober is Hugo de Bruyn benoemd tot afdelingshoofd Tandheelkunde van Radboudumc. Met de benoeming van De Bruyn sluit de afdeling Tandheelkunde de interim-periode af onder leiding van Rob Barnasconi.


De Bruyn is hoogleraar Parodontologie en sinds 2004 verbonden aan de Universiteit Gent. Met zijn benoeming wordt niet alleen de leerstoel Parodontologie ingevuld, maar wordt ook een stap gezet in het speerpunt ‘internationalisering’ en verbinding gelegd naar zusterfaculteiten in het buitenland.

“Het lijkt mij boeiend en uitdagend mee te kunnen bijdragen aan de “kracht van de verandering” in de organisatie”, zegt De Bruyn over zijn nieuwe functie. “Aansluitend bij mijn visie dat de academische wereld naar buiten moet treden om bij te dragen aan kwaliteitsverhoging van het werkveld maar ook om voeling te houden met wat er leeft in de dagelijkse praktijk.”

De Bruyn is afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven in België en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de onderzoekslijn cariologie. Ook is hij actief geweest als associate professor en visiting professor aan de Universiteit van Lund in Zweden.
Bron: Skipr.nl

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Reflectie: de rode draad door onderwijs en levenslang leren

Reflectie wordt tegenwoordig steeds meer erkend als een belangrijke pijler voor het levenslang aanbieden van hoogkwalitatieve zorg. Regelmatig reflecteren ondersteunt clinici om met complexe situaties om te gaan, geeft duiding aan het eigen …


Aanbevolen

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

De meerwaarde van protocolmodificaties voor de behandeling van parodontitis

Ondanks de bewezen doeltreffendheid van het klassieke driedelige behandelprotocol voor parodontitis (hygiënische fase, correctieve fase en nazorg), werden in het verleden steeds modificaties voorgesteld om de klinische en microbiologische …


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Beeldrechten