Skip to main content
main-content
Top

02-06-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Richtlijneninstituut voor de mondzorg een feit

Met de oprichting van de Vereniging KiMo - waarin de bestaande organisaties Stichting KiMo en Vereniging NVPM opgaan - komt er één instituut voor de ontwikkeling van richtlijnen in de mondzorg. De Federatie Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen (FTWV) en de beroepsorganisaties KNMT en ANT hebben hierover afgelopen week overeenstemming bereikt.

KiMo is in eerste instantie opgericht door de FTWV en de beroepsorganisaties van tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten. Er is tevens ruimte voor deelname van mondhygiënisten en tandprothetici aan de richtlijnontwikkeling in de vorm van een bijzonder lidmaatschap.

Financiering

De eerste drie jaar nemen FTWV, KNMT en ANT de financiering van de nieuwe vereniging voor hun rekening. Professionals kunnen zich tijdens deze periode kosteloos aansluiten als aspirant-lid of aspirant-buitengewoon lid.

Start

Er kan meteen worden gestart met de zes richtlijnen die al op het meerjarenprogramma van het Zorginstituut Nederland staan. Kort nadat het bestuur zal worden geïnstalleerd en de commissies bekend zijn, zullen de richtlijnen verder worden uitgewerkt.

Bron: ANT

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.