Tandheelkunde | Richtlijneninstituut voor de mondzorg een feit | mijn-bsl Skip to main content
Top

02-06-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Richtlijneninstituut voor de mondzorg een feit

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Met de oprichting van de Vereniging KiMo - waarin de bestaande organisaties Stichting KiMo en Vereniging NVPM opgaan - komt er één instituut voor de ontwikkeling van richtlijnen in de mondzorg. De Federatie Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen (FTWV) en de beroepsorganisaties KNMT en ANT hebben hierover afgelopen week overeenstemming bereikt.

KiMo is in eerste instantie opgericht door de FTWV en de beroepsorganisaties van tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten. Er is tevens ruimte voor deelname van mondhygiënisten en tandprothetici aan de richtlijnontwikkeling in de vorm van een bijzonder lidmaatschap.

Financiering

De eerste drie jaar nemen FTWV, KNMT en ANT de financiering van de nieuwe vereniging voor hun rekening. Professionals kunnen zich tijdens deze periode kosteloos aansluiten als aspirant-lid of aspirant-buitengewoon lid.

Start

Er kan meteen worden gestart met de zes richtlijnen die al op het meerjarenprogramma van het Zorginstituut Nederland staan. Kort nadat het bestuur zal worden geïnstalleerd en de commissies bekend zijn, zullen de richtlijnen verder worden uitgewerkt.

Bron: ANT

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.