Skip to main content
main-content
Top

14-07-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Een biertje bij de tandarts mag

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag besloten: Een biertje bij de tandarts mag.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hoeft gemeenten niet op te roepen een pilot te staken waarin zij bij de handhaving van de Drank- en Horecawet mengvormen van horeca en winkels (zoals een biertje bij de tandarts) gedogen. Deze mengvormen zijn ingevolge de Drank- en horecawet niet toegestaan. De SlijtersUnie spande een kort geding aan tegen de VNG om een stokje voor de pilot te steken, maar de voorzieningenrechter in Den Haag ging hier niet in mee.

Beperkte rol VNG

Gezien de beperkte rol die de VNG bij de uitvoering van de pilot door de gemeenten heeft en gezien het feit dat de beslissing om feitelijk deel te nemen aan de pilot en de wijze van uitvoering daarvan bij de individuele gemeentebesturen ligt, is door de SlijtersUnie onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de VNG iets doet wat niet mag.

Bestuursrechter

Voor zover direct belanghebbenden besluiten van individuele gemeenten om overtredingen van de Drank- en Horecawet (in het kader van de pilot) te gedogen willen aanvechten kunnen zij de gang naar de bestuursrechter maken.

Bron: www.rechtspraak.nl

 Gerelateerd

Aanbevolen

18-04-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Tandartspraktijk met kroeg in Amsterdam

In Amsterdam-Oost aan de Middenweg is een tandartspraktijk met kroeg geopend.  Voor of na de behandeling kunnen patiënten daar een biertje drinken. De kroeg is gevestigd in de praktijk. Zo is te zien ...

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.