Skip to main content
main-content
Top

22-03-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Durfinvesteerder rukt op

Afgelopen jaar nam durfinvesteerder Holland Venture een belang in tandartsgroep RDW. Gimv nam een belang in keten van gespecialiseerde klinieken Equipe Zorgbedrijven en Bencis nam een meerderheidsbelang in medisch technologiebedrijf Welling.

Marktonderzoek van Boer & Croon Corporate Finance wijst uit dat durfinvesteerders zich meer roeren. Private equity heeft de zorg geïdentificeerd als een interessante sector waarin veel mogelijkheden liggen. De durfinvesteerders hebben relatief veel geld beschikbaar om te investeren. Het huidige kabinet heeft de transities en wijzigingen in de zorg grotendeels doorgevoerd en afgerond, waardoor er meer duidelijkheid in de markt is. Dit vormt een goede basis voor verdere investeringen in de markt komende jaren.

De verwachting is dat met name toename aan investeringen in de toelevering en dienstverlening aan de zorg zal aanhouden in 2016. Temeer omdat de toelevering aan de zorg nu nog in veel deelgebieden een gefragmenteerde markt is. Dat biedt veel kansen.

Bron: FMT gezondheidszorg

Gerelateerd

Aanbevolen

10-08-2015 | Nieuws

Holland Venture neemt voor miljoenen belang in RDW Tandartsen

Holland Venture neemt voor enkele miljoenen euro's een belang in RDW Tandartsen, een tandartsengroep met zes praktijken. Dat meldt het Financieele Dagblad. 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.