Skip to main content
main-content
Top

24-10-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Diakonessenhuis en Mondzorg Poli willen nauw gaan samenwerken aan spoedeisende tandzorg

Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners van Utrecht ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend met spoedeisende gebitsklachten terecht in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Het ziekenhuis en de Mondzorg Poli, een organisatie voor spoedeisende tandheelkundige hulp, willen hiertoe nauw gaan samenwerken.

Het Diakonessenhuis en de Mondzorg Poli sluiten hiermee aan op de wens van tandartsen om de tandheelkundige spoeddienst in Utrecht te professionaliseren. Voor patiënten betekent het dat zij met spoedeisende gebitsklachten ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend op een vaste, centraal in Utrecht gelegen plek, terecht kunnen: de Mondzorg Poli in het Diakonessenhuis.

Patiënten die buiten praktijkuren met hun tandarts bellen worden via een ‘spoedcentrale’ verwezen naar de Mondzorg Poli. Deze spoedpolikliniek wordt bemenst door een tandarts en een assistent. De tandarts beoordeelt of de patiënt meteen geholpen kan worden of doorverwezen moet worden naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of een medisch specialist.

Naar verwachting wordt de samenwerkingsovereenkomst in november getekend en is de spoedpolikliniek voor het eind van het jaar in bedrijf.

Mondzorg Poli is ook gevestigd in het MC Slotervaart in Amsterdam. Meer informatie: www.mondzorgpoli.nl

Bron: Diakonnessenhuis

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

01-02-2012 | TANDARTS IN DE PRAKTIJK | Uitgave 2/2012

De Mondzorg Poli

De Mondzorg Poli van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heeft nauwelijks moeite hoeven doen om naamsbekendheid te creëren. De bereidheid van de media om over dit initiatief te schrijven, was groot. Tandartsen staan er positief tegenover, stelt coö…


Aanbevolen

01-05-2017 | Tandarts in de praktijk | Uitgave 4/2017

365/24/7

Na Den Haag is nu ook in Amsterdam een vestiging geopend van Dental365. Patiënten kunnen hier het hele jaar, 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor acute tandheelkundige zorg. De initiatiefnemers staan open voor samenwerking met het …


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.