Skip to main content
main-content
Top

08-11-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Praktijk 'WIP'-technisch op orde?

Wat zijn belangrijke veranderingen ten opzichte van de oude richtlijn? En wat zijn praktische handvatten – of juist problemen – om aan de nieuwe aanbevelingen te kunnen voldoen? 

Het uitkomen van de nieuwe Richtlijn Infectiepreventie in de mondzorgpraktijken was voor tandarts Drs. Sjoerd Kuiken en tandarts Dr. Nynke Tymstra aanleiding om eens opnieuw te kijken of de zaken in de praktijk WIP-technisch goed voor elkaar zijn...

In onderstaande artikelen uit het tijdschrift TP Tandartspraktijk wordt steeds een item uit de praktijk vanuit dat perspectief besproken: 

  • Het composietpistool - Machinale reiniging en thermische desinfectie Lees meer >> 
  • Het vijltje erbij neerleggen - De routing van het endodontisch instrumentarium Lees meer >>
  • Handdesinfectie - Iets te diep in de alcoholdispenser gekeken? Lees meer >>
  • Infecties en immunisatie - Een gewaarschuwd mens... Lees meer >>

Bekijk hier de uitgebreide Richtlijn Infectiepreventie in de mondzorgpraktijken via het KNMT.

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

wo | Tijdschrift

Tandartspraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek.
Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.