Skip to main content
main-content
Top

23-10-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

CDA'er Hugo de Jonge minister van Volksgezondheid

Hugo de Jonge van het CDA is voorgedragen als vicepremier en minster van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) belast met langdurige zorg.

Hugo de Jonge (4) is nu nog wethouder Onderwijs Jeugd en Zorg in Rotterdam. Hij studeerde aan de Pabo, waarna hij een paar jaar leraar is geweest op een basisschool. In 2004 werd hij beleidsmedewerker bij het CDA. Vervolgens was hij politiek assistent van twee ministers van Onderwijs en premier Jan-Peter Balkenende. Toen h ij in 2010 wethouder in Rotterdam werd was hij lid van het managementteam van de directie Voortgezet Onderwijs.

De Jonge wordt één van de twee ministers op VWS. Onbekend is nog wie de andere bewindsman of -vrouw wordt.

Staatssecretaris van Volksgezondheid wordt Paul Blokhuis (53) uit Apeldoorn. Hij gaat zich onder andere bezighouden met preventie, geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang, waaronder daklozenopvang. Paul is sinds 2006 wethouder voor de ChristenUnie in Apeldoorn met de portefeuilles welzijn, zorg, WMO en jeugd. Hij was ook lid van het dagelijks bestuur van de netwerken palliatieve zorg/ dementie/geriatrie Oost-Veluwe.

Bron: Skipr.nl


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.