Skip to main content
main-content
Top

23-09-2019 | Tandheelkunde | Nieuws

Bruins wil meer kinderen naar tandarts

Minister Bruno Bruins (VWS) wil samen met de zorgverzekeraars bespreken hoe ze zoveel mogelijk kinderen naar de tandarts krijgen voor controle en behandeling.

Bruins belooft die gesprekken aan te gaan met zorgverzekeraars na aandringen van meerdere partijen in de Tweede Kamer.

Angst voor de nota

De tandartsen trokken vorige week aan de bel, omdat zo'n 600.000 minderjarigen zelden of nooit een tandarts zien. Het zou vooral de angst voor de rekening zijn die hun ouders weerhoudt. Ze weten kennelijk niet dat de zorgverzekering de mondzorg tot 18 jaar helemaal vergoedt.

Privacywet

Bruins dacht in eerste instantie dat het strijdig zou zijn met de privacywet als verzekeraars hun klanten een brief zouden sturen om ze erop te wijzen dat hun kind recht heeft op mondzorg. Maar de Autoriteit Persoonsgegevens gaf eerder deze week aan dat een dergelijke attendering niet strijdig is met de wet.

De minister wil binnen enkele maanden verslag doen van de uitkomst van de gesprekken.

Meer artikelen over kindertandheelkunde vindt u op tandartspraktijk.nl >>

Bron: Skipr


Aanbevolen

23-09-2019 | Tandheelkunde | Nieuws

Ruim half miljoen kinderen zien tandarts zelden

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) moet iets doen om ervoor te zorgen dat meer kinderen naar de tandarts gaan. Op dit moment zijn er ongeveer 600.000 2- tot 18-jarigen die niet of nauwelijks naar de tandarts gaan en dat moet anders, vindt de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT).

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten