Skip to main content
main-content
Top

21-04-2021 | Tandheelkunde | Nieuws

Basisschoolkinderen IKCF in Leeuwarden krijgen gratis haal-/brengservice voor tandartsbezoek

Basisschoolkinderen van de IKC Franciscusschool in Leeuwarden hebben sinds kort een gratis haal- en brengservice om van en naar de tandarts te komen.

Leerlingen uit groep 2 en hoger die nog geen tandarts hebben, mogen gebruikmaken van deze service. Voor die kinderen komt er onder schooltijd een busje die ze naar de tandarts brengt en na de controle bij de tandarts worden ze weer zij school af gezet. Het is de bedoeling dat met deze speciale service de mondzorg van kinderen gaat verbeteren. Het is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, JTV Mondzorg voor kids, zorgverzekeraar De Friesland/Achmea en de GGD.

Noodklok

Directeur Raoul Trentelman van JTV Mondzorg voor kids, luidde al in 2019 de noodklok over het grote aantal kinderen in Leeuwarden dat geen tandarts bezoekt. En dit wordt momenteel versterkt door de coronacrisis. In deze tijd bezoeken nog minder kinderen de tandarts, terwijl mondzorg voor kinderen wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Oproep

Andere basisscholen in de gemeente worden opgeroepen om dit ‘mondzorginitiatief’ te volgen, om de haal- en brengservice de komende jaren in de lucht te houden.

Bron: Leeuwarder Courant
Beeld: © Sergey Nivens/Fotolia


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Beeldrechten