Skip to main content
Top

10-11-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

3D-printed prothese is medisch hulpmiddel volgens Europese Commissie

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Tandtechnici en tandlaboratoria zien met lede ogen aan hoe met innovatieve technologieën tandartsen zelf door middel van 3D-printing een prothese voor patiënten kunnen maken. 


De tandtechnicus en laboratoria moeten zich houden aan alle nieuwe Europese regels - een richtlijn die 27 mei jl. door het Europese Parlement werd goedgekeurd. De federatie van tandtechnici (FEPPD) vraagt zich af hoe het zit met de 3D-printed protheses die tandartsen zelf maken.

De Europese Commissie heeft daarop laten weten dat een 3D-prothese een maatproduct is en een medisch hulpmiddel. Dat betekent in de praktijk dat de tandarts die zelf 3D-printed protheses maakt, de rompslomp en voorwaarden voor kwaliteit en traceerbaarheid die in de richtlijn staan, ook moet nakomen.

Bron: FEPPD, Dentist News

Gerelateerde informatie

3D-printed prothese is medisch hulpmiddel volgens de Europese Commissie


share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.