Skip to main content
main-content
Top

10-11-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

3D-printed prothese is medisch hulpmiddel volgens Europese Commissie

Tandtechnici en tandlaboratoria zien met lede ogen aan hoe met innovatieve technologieën tandartsen zelf door middel van 3D-printing een prothese voor patiënten kunnen maken. 


De tandtechnicus en laboratoria moeten zich houden aan alle nieuwe Europese regels - een richtlijn die 27 mei jl. door het Europese Parlement werd goedgekeurd. De federatie van tandtechnici (FEPPD) vraagt zich af hoe het zit met de 3D-printed protheses die tandartsen zelf maken.

De Europese Commissie heeft daarop laten weten dat een 3D-prothese een maatproduct is en een medisch hulpmiddel. Dat betekent in de praktijk dat de tandarts die zelf 3D-printed protheses maakt, de rompslomp en voorwaarden voor kwaliteit en traceerbaarheid die in de richtlijn staan, ook moet nakomen.

Bron: FEPPD, Dentist News

Gerelateerde informatie

3D-printed prothese is medisch hulpmiddel volgens de Europese Commissie


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten