Skip to main content
Top

26-11-2015 | Nieuws

Tandartspraktijk krijgt voortaan vergoeding voor stageplek tandartsassistent

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Tandartspraktijken die studenten opleiden van de mbo-opleiding Tandartsassistent, kunnen vanaf het schooljaar 2015-2016 een tegemoetkoming krijgen uit het Stagefonds Zorg. Het ministerie van VWS heeft dit toegezegd op verzoek van de KNMT. Met de extra financiële ondersteuning wordt het aantrekkelijker om een opleidingsplaats aan te bieden.

Stijging aantal tandartsassistenten in opleiding

Het aantal mbo'ers dat voor de opleiding tot tandartsassistent kiest, stijgt al jaren fors. In het schooljaar 2008-2009 waren er aan de regionale opleidingscentra (ROC's) 1420 studenten ingeschreven, in 2012-2013 al 2250. In een aantal regio's in Nederland is de kans om een stageplek bij een tandarts te vinden momenteel matig.

Stagefonds Zorg

Opname van de opleiding in het Stagefonds Zorg geeft naar verwachting een positieve impuls aan het aantal stageplaatsen en een betere begeleiding van de stagiaires. En daarmee tot betrouwbare mondzorg van hoge kwaliteit voor de patiënt. In Nederland werken naar schatting ca. 17.000 tandartsassistenten.

Bron: Standby uitgave 5/2015

Gerelateerd

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.