Skip to main content
main-content
Top

09-06-2015 | Nieuws

Tachtig procent van de kinderen krijgt niet genoeg beweging

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Tachtig procent van de kinderen krijgt niet genoeg beweging. Daarnaast speelt slechts een op de vijf kinderen niet of slechts een keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen goed is voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Er moet daarom meer aandacht komen voor buitenspelen. Daarom organiseert Nickelodeon samen met Jantje Beton op 10 juni voor de achtste keer de Buitenspeeldag. Er worden die dag in heel Nederland meer dan 1.000 outdoor-activiteiten voor en door ruim 100.000 kinderen opgezet. Op deze dag gaat tv-zender Nickelodeon van 13.00 uur tot 17.00 uur op zwart om buitenspelen te stimuleren.

 

Op de Buitenspeeldag worden er veel buitenactiviteiten georganiseerd voor en door de kinderen. Gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen helpen ook mee met het organiseren van diverse activiteiten. Zo worden op verschillende plaatsen in Nederland straten voor één dag afgesloten voor het verkeer. Kinderen kunnen dan lekker op straat spelen. Bij activiteiten valt te denken aan skatelessen, straatvoetbaltoernooien of stormbanen. Op buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken welke activiteiten er in hun omgeving te doen zijn.

 

Ga voor meer informatie over deze dag naar buitenspeeldag.nl.

 

Bron: Vakblad Vroeg
Beeld: Fotolia

 

Meer artikelen over Algemeen, Kinderfysiotherapie of Sportfysiotherapie.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.