Gepubliceerd in:
2013 | OriginalPaper | Hoofdstuk
Taak en functie van de diëtist
(augustus 1999)
Auteurs : M. ’t Hart–Eerdmans, A.W. de Hullu, C.G.J. Indemans, L.L.A.M. van Nispen tot Pannerden
Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum
Abstract
De diëtetiek is een jong vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Tijdens dit proces wordt belang gehecht aan een goede kwaliteit van alle aspecten die met de dieetbehandeling te maken hebben: het verwijsbeleid, de dieetbehandeling zelf, de rapportage, maar ook aan de organisatie rondom de dieetbehandeling en aan het bewaken van die kwaliteit. Aan ‘het maken van productieafspraken’ met de verwijzers, maar ook aan het werken volgens protocollaire verwijzing wordt veel aandacht besteed. Dieetbehandeling vindt bij voorkeur plaats in een multidisciplinaire setting. Om de organisatie rondom de dieetbehandeling te verbeteren, wordt gewerkt aan classificatie en het elektronisch diëtetiekdossier. Toetsing zorgt onder meer voor het bewaken van de kwaliteit.