Skip to main content
main-content
Top

29-10-2015 | Nieuws

Suzette van der Waal wint WTA–Hamer Duyvenszprijs

 Dr. Suzette van der Waal ontvangt 9 november 2015 de WTA-Hamer Duyvenszprijs. Ze ontvangt de prijs voor haar proefschrift: 'Nieuw ontsmettingsmiddel voor behandeling Parodontitis Apicalis' ('A new strategy in root canal therapy - There is a lot going on in endodontic disinfection').

Wetenschappelijke onderscheiding

De WTA-commissie (commissie voor Wetenschappelijk Tandheelkundige Arbeid) kent de onderscheiding jaarlijks  toe aan een auteur van een proefschrift. Het proefschrift moet geschreven zijn door een tandarts en het onderwerp moet van belang zijn voor de algemeen practicus én door de WTA-commissie beoordeeld zijn als de beste van dat jaar.

Onderwerp proefschrift Van der Waal

Op dit moment zorgt een wortelkanaalbehandeling, waarbij wordt gedesinfecteerd met natriumhypochloriet en evt. calciumhydroxide, niet altijd voor volledige ontsmetting. Van der Waal ontwikkelde een aangepaste zoutoplossing om het wortelkanaalstelsel effectief en veillig te ontsmetten. De aangepaste zoutoplossing bestaat uit een combinatie van (tafel)zout en zout van een organisch zuur.

Bron: ACTA

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.