Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-11-2015 | Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015

Suïcidaal gedrag bij jongeren in Vlaanderen en Nederland: incidentie en belangrijkste risicofactoren

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 6/2015
Auteurs:
G. Portzky, S. Gijzen

Samenvatting

Het overlijden van een kind heeft een enorme impact op ouders en overige familieleden. Ouders ervaren meer verdriet wanneer het een niet-natuurlijk overlijden betreft en onverwacht is, zoals bij suïcide. Het kennen van de risicofactoren voor suïcide en suïcidepogingen en de omstandigheden waarin het overlijden heeft plaatsgevonden kan richting geven voor preventie. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de suïcide incidentie in Vlaanderen en Nederland en risicofactoren voor suïcidaal gedrag onder jongeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015 Naar de uitgave