Skip to main content
main-content
Top

28-04-2014 | Nieuws

Strijd om macht binnen KNGF nu echt begonnen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Het zijn spannende tijden voor het bestuur van het KNGF. Eerder vorig jaar ging de wijziging van de statuten niet door. Nu ziet het de kandidaatstelling van drie nieuwe bestuursleden mogelijk gedwarsboomd door drie opstandige leden.

Een daarvan is Kitty Bouten. De fysiotherapeut uit Arnhem stelt dat zeker duizend leden de kandidatuur van haar, Henk Jansen en Arjen van Zon ondersteunen. Dat is volgens de statuten ruim voldoende om ook echt aan de verkiezingen deel te kunnen nemen. “Nu zijn er zes kandidaten voor drie bestuursfuncties. Het is voor het eerst dat er meer kandidaten dan vacatures zijn”, aldus Bouten.

 

 

De drie onafhankelijke kandidaten schuwen kritiek op het zittende bestuur niet. Bouten is niet bang dat dat de toekomstige stabiliteit van de vereniging ondermijnt, mocht ze in het bestuur worden verkozen. “We komen straks in het bestuur omdat we een ander beleid willen. We hebben dus een verschil in visie met de zittende bestuurders. Het is aan hen om dan te kijken of ze zich in een ander beleid kunnen vinden.”

 

“Wij vinden dat het bestuur de onvrede moet meenemen en vertalen in nieuwe besluiten”

 

Bouten, Jansen en Van Zon willen dat de vereniging zich steviger opstelt richting de verzekeraars. “De verzekeraars tasten met hun beleid de kwaliteit van de fysiotherapie aan. Nu dalen de tarieven, terwijl de kosten stijgen als gevolg van het kwaliteitsbeleid. Dit is het gevolg van het beleid van het zittende bestuur”, zegt Bouten. “Wij willen met de verzekeraars onderhandelen over het kwaliteitsbeleid en de hoge administratieve lasten. Dat is mogelijk als we in het bestuur van het KNGF komen. Zo kunnen we de kosten voor praktijkhouders iets omlaag brengen. Ik zeg niet dat het genoeg is, maar het kan wel.”

 

De fysiotherapeut schat in dat het KNGF tijdens gesprekken met verzekeraars een sterke positie heeft. “Verzekeraars verkopen hun aanvullende polissen vooral omdat mensen verzekerd willen zijn voor fysiotherapie. Dan hebben ze ons dus ook nodig.”

 

De drie vinden daarnaast dat de achterban beter gehoord moet worden. Dat kan met een structuurwijziging, maar belangrijker vinden ze het aanpassen van de attitude van het bestuur. Afgelopen jaren is er op vergaderingen van het KNGF altijd heel veel gemopperd door de leden, zegt Bouten. “Maar als de besluitvorming voor ligt stemden de leden er toch steeds mee in. Het bestuur stelt vervolgens dat een beslissing in meerderheid is aangenomen, maar doet niets met de onvrede. Wij vinden dat het bestuur die onvrede moet meenemen en vertalen in nieuwe besluiten.”

 

Bron: FysioActueel.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Auteur(s): Daan Marselis Beeld: Fotolia

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail