Skip to main content
main-content
Top

20-03-2015 | Nieuws

Nieuw landelijk formulier Stoppen met roken zorg

Het Partnership Stop met Roken, de Long Alliantie Nederland en ZN hebben eind 2014 het landelijk uniform aanvraagformulier Stoppen met roken zorg ontwikkeld en vastgesteld. Met dit formulier kan deze zorg worden aangevraagd bij alle zorgverzekeraars. Dit formulier vervangt daarmee de formulieren van de afzonderlijke zorgverzekeraars. Dit meldt het NHG.

Met de versimpeling van het formulier wordt het aanvragen van stoppen met roken zorg volgens het NHG laagdrempeliger. Alleen voor de intensieve begeleiding zijn een aanvullende opleiding en registratie vereist, die door het Kwaliteitsregister Stoppen-met-roken worden uitgevoerd. De NHG-Scholing over stoppen met roken is een van de erkende opleidingen voor opname in het Kwaliteitsregister.

Meer weten?

Stip-cursus Starten met stoppen
Stip-vervolgcursus Starten met stoppen

Het formulier Stoppen met roken zorg is hier te downloaden.

  

Meer lezen in BSL Huisarts Totaal >>

Roken en lage rugpijn gaan vaak samen

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.