Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Implementatie | Uitgave 5/2019

TPO - De Praktijk 5/2019

Stoppen met ICS-gebruik bij COPD-patiënten

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Prof. dr. Onno C.P. van Schayck, Prof. dr. Geertjan Wesseling, Dr. Tjard R.J. Schermer, Prof. dr. Niels H. Chavannes
In de NHG-Standaard COPD is beperkt plaats voor behandeling met inhalatiecorticosteroïden (ICS). Toch is het gebruik nog hoog. Praktijkondersteuners kunnen kijken of patiënten die ICS gebruiken kunnen stoppen. De auteurs hebben daarvoor een ICS-stop- en monitoringsinstrument ontwikkeld dat ze in twee fases willen testen. In het eerste-faseonderzoek lijkt het stopinstrument bruikbaar in de praktijk. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

TPO - De Praktijk 5/2019 Naar de uitgave

Journaal

journaal

Kennisquiz antwoorden

Antwoorden