Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | Het dilemma | Uitgave 4/2018

Collega’s en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma’s uit de praktijk
Denkbeeld 4/2018

Stoppen met autorijden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse
Belangrijke opmerkingen
Heeft u een dilemma en wilt u advies vragen aan het Denkbeeld-panel? Mail dan uw probleem (max 100 woorden) naar m.strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Een vaste structuur kenmerkt het leven van mijn vader, zeker sinds hij dementie heeft. Het is voor hem van levensbelang zelf de regie te voeren en zijn auto speelt hierin een belangrijke rol. Die gebruikt hij om dagelijks boodschappen te doen, naar het dorp te gaan en mij te bezoeken. Maar de laatste tijd hebben de casemanager en ik steeds meer het idee dat autorijden niet goed meer gaat. Mijn vader wil koste wat het kost blijven rijden, maar wij houden ons hart vast. Stel dat hij iemand aanrijdt? Aan de andere kant: zonder auto zal zijn situatie waarschijnlijk sterk verslechteren omdat dan al zijn houvast verdwijnt. Wat te doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Denkbeeld 4/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Breder zien