Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | journaal | Uitgave 4/2013

Huisarts en wetenschap 4/2013

Stop met roken: hoe jonger hoe beter!

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 4/2013
Auteur:
Bèr Pleumeekers
Belangrijke opmerkingen
Pirie K, et al. The 21st century hazards of smoking and benefits of stopping: a prospective study of one million women in the UK. Lancet 2013;381;133-41.
Roken is nog steeds de belangrijkste vermijdbare risicofactor. Omdat vrouwen pas in de jaren zestig van de vorige eeuw massaal zijn begonnen met roken, zijn de late gevolgen van roken op de levensverwachting van vrouwen nu pas goed in beeld te brengen. Britse onderzoekers keken naar het effect van roken gedurende meerdere decennia en het effect van stoppen met roken op de levensverwachting van vrouwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Huisarts en wetenschap 4/2013 Naar de uitgave

Intermezzo

Sporthoofdpijn